MKB-Limburg - NIEUWS - EEN-COLUMN-DOOR-MONIQUE-PRINCEN
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Een column door Monique Princen

Het paasweekend maakte een eind aan weer een bewogen week. Maandag 06 april is het NOW-loket geopend. Ik was niet de enige die er met spanning naar uit keek, denk ik. Eindelijk konden ondernemers deze regeling aanvragen, maar zou het allemaal goed gaan? Ik moet het UWV een compliment maken. Het systeem is eenvoudig, makkelijk in te vullen, en was bovendien zonder hapering beschikbaar, zelfs onder druk van de enorme aantallen aanvragen die binnenkwamen.

Het klinkt allemaal goed: ondernemers krijgen 90% van de loonkosten vergoed bij minimaal 20% omzetverlies. En je mag kiezen tegen welke maanden je dit afzet. Maar neem de horeca als voorbeeld: je zou denken dat bedrijven in die sector 100% omzetverlies hebben. Maar omdat als peildatum 1 maart wordt aangehouden en de horeca tot 16 maart gewoon open was, valt dat verlies lager uit, wat gevolgen heeft voor de hoogte van de vergoeding van de loonkosten. Resultaat: toch nog een behoorlijk gat dat de ondernemer zelf moet overbruggen, vooral met daarbij de huurlasten en andere vaste kosten.

Ik heb vorige week veel ondernemers gesproken en ik merk dat ze zich rot rekenen, met vaak slapeloze nachten tot gevolg. Niemand fietst hier fluitend doorheen. En doordat we niet weten wanneer er licht aan het einde van de tunnel komt neemt de onzekerheid bij de ondernemers steeds verder toe. Ik voel me als voorzitter vaak machteloos. Ik wil graag strijden voor mijn achterban. En dat doen we ook!

Want het bedrijfsleven is zo hard nodig. Vanuit het midden van de storm moeten we alvast vooruit gaan kijken. We moeten voorsorteren op de anderhalve meter economie, en samen toewerken naar het einde van die tunnel. Tot we daar zijn, en ook daarna, blijven we met overheid en politiek in gesprek over de genomen maatregelen en het bijschaven daarvan. Fijn dat er zo snel allerlei regelingen zijn opgesteld, loketten zijn geopend en daarmee de val van ondernemers misschien beperkt kan blijven. Maar in ondernemerschap gaat het er ook om hoe je weer opstaat. We willen zo snel mogelijk weer aan de slag. Blijf gezond!

Monique PrincenGa terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV