MKB-Limburg - NIEUWS - DRIE-BEDRIJVEN-GENOMINEERD-VOOR-MKB-L1MBURG-PRIJS
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Drie bedrijven genomineerd voor MKB L1mburg Prijs


Drie bedrijven genomineerd voor MKB L1mburg Prijs

Drie bedrijven zijn genomineerd voor de MKB L1mburg Prijs 2018: CRDLT uit Maastricht, Dekkers Tweewielers uit Wanssum en Pex Dakbedekkingen uit Echt.  

Met deze prijs worden bedrijven gehonoreerd die maatschappelijke meerwaarde bieden. Het motto van de prijs is: van winst naar waarde. Bij ondernemen moet het niet alleen gaan om een goed verdienmodel, zo is de gedachte achter de prijs.

CRDLT heeft een instrument voor de zorgsector ontwikkeld, de CRDL (Cradle), dat reageert op de manier van aanraking tussen de gebruikers. Daarmee is communicatie mogelijk met bijvoorbeeld dementerende mensen.

Dekkers Tweewielers is een bedrijf dat niet alleen fietsen verkoopt, maar ook door samenwerking met andere partijen bijdraagt aan de lokale toeristisch-recreatieve ontwikkeling.

Pex Dakbedekkingen stopt niet bij het traditionele dakdekkerswerk. Het bedrijf coördineert ook de aanpak van de totale buitenschil van woningen die duurzaam worden gerenoveerd en vernieuwd

De MKB L1mburg Prijs wordt voor de derde keer uitgereikt. De prijs ging vorig jaar naar Geelen Counterflow in Haelen, een innovatieve machinefabriek die zeer zuinige tegenstroom drogers en koelers ontwikkelt en bouwt voor de voedingsmiddelenindustrie. Twee jaar geleden won Zwamburg uit Beek, dat oesterzwammen kweekt op onder andere koffiedrab van de horeca.

Ook dit jaar wordt de winnaar bekend gemaakt in een live-uitzending van L1 TV, op dinsdag 12 juni (17:55 uur) vanuit het pand van meubelfabrikant Leolux in Venlo.

De MKB L1mburg Prijs is een initiatief van ondernemersorganisatie MKB-Limburg in samenwerking met L1.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Informatie over de drie genomineerde bedrijven:

CRDLT heeft een instrument ontwikkeld dat reageert op de manier van aanraking tussen de gebruikers. Sensoren vertalen bewegingen, zoals strelen, wrijven of tikken, in geluiden. Het instrument wordt ingezet om op een nieuwe wijze te communiceren met mensen die lijden aan dementie, een verstandelijke handicap of autisme. Bij CRDLT is de maatschappelijke meerwaarde vooral het product, dat een glimlach tovert op de gezichten van mensen die in hun eigen wereld leven.

Dekkers Tweewielers heeft een innovatief businessmodel waarbij niet alleen fietsen worden verkocht, maar ook bijbehorende ondersteunende diensten zoals cursussen en trainingen. Door een combinatie van vakkennis en samenwerking met verenigingen, collega-ondernemers en gemeente is het bedrijf ook een stimulator van de lokale toeristisch-recreatieve sector. De ondernemer investeert in een project aan de rand van het bos, met onder andere een eigen mountainbike testparcours.

Pex Dakbedekkingen is een gespecialiseerd dakdekkersbedrijf dat na ruim 60 jaar wordt geleid door de derde generatie Pex. Het bedrijf stopt niet bij het dakdekkerswerk, maar coördineert de aanpak van de totale buitenschil van woningen, die duurzaam worden gerenoveerd en vernieuwd. Pex werkt daarbij nauw samen met bijvoorbeeld woningverenigingen. Door zelf het personeel volledig op te leiden en te begeleiden, biedt het bedrijf werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer informatie over de prijs via MKB Limburg +31 (0) 475- 786 400
info@mkblimburg.nl

 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV