slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Doet ie ‘t of doet ie het niet: ondernemen en ondermijning?

PERSBERICHT

Ondernemen en ondermijnende criminaliteit… Twee  zaken die steeds meer met elkaar verbonden raken. En vaak niet zichtbaar. Hoe kunnen ondernemers die signalen van die ondermijnende criminaliteit nu herkennen? En wanneer meld je als ondernemer een (bijna) transactie die je niet lekker zit?

Het Platform Veilig Ondernemen in Limburg (PVO), het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de politie in Limburg hebben in het kader van publiek private samenwerking de handen in elkaar geslagen. Deze drie ‘partijen’ hebben als experiment twee filmpjes laten maken waarin de problematiek een ‘beetje’ uitvergroot wordt. Het doel is het creëren van bewustwording van ondermijnende criminaliteit.

Het Team Ondermijning van de politie in Limburg is regelmatig in gesprek met branche- organisaties over de signalen en aanpak van ondermijnende criminaliteit. Dit heeft inmiddels geleid tot het ontwikkelen van een aantal checklists maar ook preventieposters. 
De vragen van de ondernemers zijn vooral gericht op het herkennen van de signalen; wat kan ik als ondernemer doen? Waar kan ik als ondernemer met mijn vragen terecht?

Op de sites van het CCV, PVO maar ook de ondernemers website veiligondernemenbeginthier.nl zijn de checklists en posters te vinden, alsmede de filmpjes.

In eerste aanleg is gestart met de autoverhuurbranche en vastgoedbranche. Als dat blijkt te werken kan informatie over andere branches later volgen. Ga terug naar het nieuwsoverzicht

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

JONG MKB

JONG MKB

Opstapje nodig? JONG MKB zet zaken in beweging! Speciaal voor starters met een onderneming jonger dan 5 jaar.

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV