MKB-Limburg - NIEUWS - DE-MKBVRIENDELIJKSTE-GEMEENTE-VAN-NEDERLAND
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland

De editie 2020 gaat weer van start!
Gemeenten kunnen zich vanaf nu weer inschrijven om actief deel te nemen aan dit unieke onderzoek. 
Gemeenten kunnen
tot 15 september 2020 hiervoor rechtstreeks naar het aanmeldformulier. 


SPECIAAL AANBOD VOOR ALLE GEMEENTEN IN DE PROVINCIE LIMBURG

Voor de gemeenten in de provincie Limburg hebben wij deze editie een speciaal aanbod.
Indien 15 of meer gemeenten in de provincie Limburg besluiten actief deel te nemen aan een peiling profiteren zij van onderstaande voordelen.

• Korting op de peiling. Dit kan op twee manieren:

Optie 1: 10 % korting op:
de Standaard-of Extrapeiling (eigen keuze van de 15 of meer Gemeenten)

Optie 2: 15% korting op:
de Extrapeiling indien alle gemeenten (15 of meer) werken met identieke extra vragen, m.a.w. een Extrapeiling voor de prijs van een Standaardpeiling

• Een aanvullende provincie rapportage

Deze uitgebreide rapportage bundelt de resultaten van de afzonderlijke gemeenten uit de provincie en gaat dieper in op de vraag wat de kracht van de regio c.q. provincie is en waar men nog aan kan werken. De gemeenten ontvangen dit provincierapport kosteloos, nadat alle gemeenten aan de peiling hebben deelgenomen.
 

Het stimuleren van het lokale ondernemersklimaat is voor gemeenten nu belangrijker dan ooit: juist in deze tijden moet u er voor uw ondernemers zijn. Maar in hoeverre slaagt uw gemeente hierin? Hoe ervaren ondernemers uw dienstverlening? En wat kan de gemeente concreet voor ondernemers doen of verbeteren om samen uit de crisis te komen? Wie weet zetten wij u over enkele maanden in het zonnetje als MKB-vriendelijkste gemeente of stad van Nederland!

Richtinggevend

Het tweejaarlijkse onderzoek naar de MKB-vriendelijkste gemeente is voor honderden collega-gemeentebestuurders al jaren richtinggevend voor nieuw beleid of initiatieven om het ondernemersklimaat te stimuleren. In dit gerenommeerde onderzoek van MKB-Nederland, uitgevoerd door onderzoeksbureau Lexnova, geven duizenden ondernemers aan hoe zij de gemeentelijke dienstverlening op tal van aspecten waarderen, leidend tot een landelijke ranglijst van gemeenten die mkb-vriendelijk zijn. Ook uw gemeente krijgt daardoor sowieso weer een plek op de ranglijst.

Belangrijker nog is te weten wélke onderdelen van uw gemeentelijke beleid door ondernemers het hoogst worden gewaardeerd. Om ook deze gedetailleerdere inzichten te ontvangen bieden wij u de kans actief mee te doen door uw gemeente aan te melden voor de MKB-Peiling. U ontvangt als deelnemer een terugkoppeling van het onderzoek in een maatwerkrapport. Is úw gemeente dit jaar de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland?

Nieuw: coronamodule

2020 staat logischerwijs in het teken van de coronacrisis. Voor deze editie is daarom niet alleen de vragenlijst geactualiseerd, maar bieden wij tevens een coronamodule aan. Deze coronamodule richt zich op hoe gemeenten en ondernemers gezamenlijk uit de crisis (kunnen) komen en hoe ondernemers de inspanningen en acties vanuit de gemeente ervaren en waarderen (spiegelonderzoek).

Een Standaard- of Extra Peiling

U kunt actief meedoen aan het onderzoek door u aan te melden voor een Standaard- en Extra Peiling. Door mee te doen aan de MKB-Peiling weet u hoe ondernemers tegen uw gemeente aankijken en welke onderwerpen ze belangrijk vinden. U beschikt hiermee - tegen relatief lage kosten - over informatie op maat gemaakt voor uw gemeente om heel gericht het ondernemersklimaat van uw gemeente te optimaliseren. U kunt met een Extra Peiling zelfs eigen vragen toevoegen (volledig of deels als corona-module) om inzicht in door uzelf gekozen onderwerpen te verkrijgen. U kunt zich aanmelden voor de Standaard- of Extra Peiling via het aanmeldformulier.

 

Deadline

Om tijdig met het onderzoek te kunnen starten, vragen wij u om uiterlijk 15 september 2020 uw keuze kenbaar te maken. Wij kunnen dan rekening houden met uw specifieke wensen.

 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV