slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

De Groeischakelaar

Innovatieversneller voor ondernemers

Innoveren is onontbeerlijk voor ondernemers om toekomstbestendig te zijn. Ondernemers hebben vaak een idee of een vraag maar weten niet waar ze terecht kunnen om daadwerkelijk een volgende stap te maken. “Er is een woud van bedrijven en instanties die hierin behulpzaam kunnen zijn, maar hoe weet de ondernemer wie hem hierin het beste kan helpen?” zegt Monique Princen, voorzitter van Ondernemend Limburg (LWV, MKB-Limburg en LLTB). Met “De Groeischakelaar” brengen wij vraag en aanbod op het gebied van innovatie bij elkaar. Op 8 januari is dit initiatief gelanceerd tijdens de nieuwjaarsreceptie van Ondernemend Limburg waar zo’n 700 ondernemers van de drie partijen aanwezig zijn.


Veel initiatieven
Er zijn veel initiatieven op het gebied van groei en innovatie op de markt. “Voor ondernemers lang niet altijd even duidelijk waar men het beste terecht kan. Het vinden van bijvoorbeeld de juiste financiering is vaak lastig. Ook bijvoorbeeld vragen over productontwikkeling, het starten van een nieuw initiatief of het vinden van de juiste partners kan leiden tot onnodige vertraging. De Groeischakelaar gaat hier verandering in brengen”, zegt Monique Princen. De Groeischakelaar is onafhankelijk en is erop gericht de verbinding tussen alle al bestaande initiatieven in Limburg te leggen. Het uitgangspunt hierbij is om de ondernemer verder te helpen en de drempel om te innoveren weg te nemen. Er komt een duidelijke focus te liggen op de navigatierol. Twee innovatieschakelaars zullen ondernemers wegwijs maken op het gebied van innovatie.

Provinciaal aanspreekpunt
De Groeischakelaar is een provinciaal aanspreekpunt voor Limburgse bedrijven die willen (leren) innoveren, zowel in praktische zin als op het gebied van inspiratie opdoen. De Groeischakelaar brengt ondernemers in contact met de juiste (kennis)instellingen en/of partners. Door het verbinden van bestaande initiatieven ontstaat er een win/win-situatie waarbij niet alleen de ondernemer geholpen kan worden maar waarbij ook een boost kan worden gegeven aan de Limburgse economie. Het is de bedoeling dat bedrijven uit verschillende sectoren elkaar gaan vinden en kennis en kunde met elkaar gaan delen. Innoveren is onontbeerlijk voor de toekomst van onze provincie.

Next level
Volgens gedeputeerde Joost van den Akker gaat het er ook om dat de economie in Limburg naar een next level wordt gebracht. “Het midden- en kleinbedrijf vormt de krachtige motor van de Limburgse economie. Voor de ondernemers die willen groeien en innoveren, moet het aanbod aan hulp helder en simpel toegankelijk zijn. Zij moeten snel naar het juiste loket worden doorverwezen. Zo schept de Provincie, in samenwerking met de regionale overheden, ruimte voor ondernemerschap, kennis en innovatie.”

Volgens Princen is dit een gezamenlijke uitdaging. Nú is het tijd om hier iets aan te doen. Dus Limburgse ondernemers: druk de koppeling in, schakel door en groei!

Meer informatie: http://www.degroeischakelaar.nl/Ga terug naar het nieuwsoverzicht

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

JONG MKB

JONG MKB

Opstapje nodig? JONG MKB zet zaken in beweging! Speciaal voor starters met een onderneming jonger dan 5 jaar.

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV