MKB-Limburg - NIEUWS - DE-15M-ECONOMIE-HET-NIEUWE-ABNORMAAL-IS-BEGONNEN
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

De 1,5m economie: het nieuwe abnormaal is begonnen

De 1,5m economie: het nieuwe abnormaal is begonnen

Eigenlijk had ik in de afgelopen nieuwsbrieven steeds een recente foto van mezelf moeten plaatsen. Dan hadden jullie nu gezien dat ik naar de kapper ben geweest. En binnenkort kan ik ook weer een terrasje pikken of naar mijn favoriete restaurant gaan. Wat hebben we allemaal naar dit moment uitgekeken. Eindelijk een klein beetje perspectief.

Afgelopen dinsdag werd tijdens de persconferentie bevestigd dat de horeca weer open mag per 1 juni. Wat ben ik blij voor deze ondernemers. Het heeft veel voeten in de aarde gehad, en er is door branche- en belangenvereniging veel lobby-werk verzet, maar het begin is er. Ondernemers kunnen in elk geval weer aan de slag en hun passie gaan uitvoeren, zij het met allerlei beperkingen.

Dit weekend heb ik al mogen ervaren hoe het werkt, de 1,5m economie. Ik mocht eten en logeren bij een hotel en ervaarde daar een 1,5m weekendje weg. Voor de gasten is de 1,5 meter in acht nemen wel te doen. Het hotel/restaurant waar ik was had het keurig op orde. In het restaurant werd middels lijnen aangegeven waar het personeel mocht staan. Op de hotelkamer kon je genieten van ‘private dining’. Via de tv konden gasten de hele avond mee kijken in de keuken en kregen ze uitleg over de gerechten en de bijpassende wijnen. Mooi om te zien dat deze ondernemer echt op zoek is gegaan naar nieuwe initiatieven. Het was een bijzondere ervaring.

Maar wordt dit dan het nieuwe normaal? De versoepeling is welkom, maar hoe lang houden we het vol om onder deze omstandigheden te leven en te ondernemen? Gaan ondernemers dit volhouden? Er is meer nodig. Na deze eerste stap moet op hele korte termijn ook goed nieuws volgen voor andere sectoren, en die 1,5m economie, die kan niet ‘normaal’ worden. We moeten zo snel mogelijk terug naar het echte normaal, of in elk geval normaal genoeg om weer goed te kunnen ondernemen.

De overheid zal in ieder geval met nieuwe steunmaatregelen moeten komen. Onze landelijke voorzitter Jacco Vonhof zit hierover wekelijks in overleg met de overheid. Twee weken geleden is minister Koolmees aangeschoven bij onze hoofdbestuursvergadering van MKB-Nederland. Hij heeft ons meegenomen in wat men voornemens is om met het 2e steunpakket te gaan doen. Ook wij hebben input gegeven, waarbij we wederom hebben benadrukt dat Limburg als grensprovincie extra aandacht verdient. Er moet een gelijk speelveld komen met de omliggende landen. Ik verwacht hier de komende week meer duidelijkheid over.

Wij blijven ons voor jullie inzetten. Houd ons op de hoogte!Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV