MKB-Limburg - NIEUWS - CYBERCRIME-EN-AANSPRAKELIJKHEID-WAAR-MOET-JE-OP-LETTEN-EN-HOE-REGEL-JE-DATR
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

24-6-2021-Cybercrime en aansprakelijkheid: waar moet je op letten en hoe regel je dat?

Op 24 juni organiseert het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid Limburg een online-event van 12.30 - 13.30 uur rondom het thema aansprakelijkheid en digitale criminaliteit.

We zien de afgelopen maanden steeds vaker dat cybercriminelen zich richten op de bedrijfsketen, de supplychain. De gevallen van Solar Winds, Citrix en Windows Exchange zijn bekend ….. en dit is maar het topje van de ijsberg. Wat gebeurt er in de nasleep van dit soort aanvallen? Als jij gegevens naar of van een klant hebt verzonden via een mailtje dat vervolgens via een Microsoft Exchange Server (en daar zijn er duizenden van) in verkeerde handen valt? Of je wordt slachtoffer van ransomware en de data van klanten worden op het internet gezet?

Samen met experts van Quattro Advocaten en Koenen en Co behandelen we de hoofdzaken rondom dit thema aan de hand van concrete voorbeelden. En er worden een aantal praktische do’s en don’ts besproken voor ondernemers.

Je kunt tijdens dit event natuurlijk direct je vragen stellen en aan het eind heb je inzicht in de juridische kanten van een cyberincident in je bedrijf en welke stappen je moet zetten om dat zo goed mogelijk af te dekken.

Gasten:

  • Britt Robijns, advocaat bij Quattro Advocaten en specialist in de juridische kant van de digitalisering. Britt leidt ons door de belangrijkste juridische aspecten ten aanzien van contracten in IT en zaken die geregeld moeten zijn voor het geval je een keer slachtoffer wordt van een hack en je bedrijf en/of anderen daardoor schade ondervinden.
  • Dennis Cuijpers, IT-auditor bij Koenen & Co, Dennis geeft aan de hand van concrete voorbeelden uit zijn eigen praktijk aan hoe je de zaken die Britt aanstipt in je eigen organisatie kunt regelen zodat je je aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid in elk geval op papier geregeld hebt.
  • Jeroen Duijsens projectleider ECCW zal op basis van de uitkomsten van de cybersecurityscans die het ECCW uitvoert bij bedrijven aangeven wat veel voorkomende risico-punten zijn
  • Een aantal ondernemers worden geïnterviewd door Bas Opgenoorth. Zij vertellen over hun zorgen op dit punt en wat ze wel en niet hiervoor geregeld hebben.    Aanmelden kan via deze link https://www.brightlands.com/brightlands-smart-services-campus/evenement/cybercrime-en-aansprakelijkheid-waar-moet-je-op-letten

 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV