MKB-Limburg - NIEUWS - CORONAMAATREGELEN-IN-DE-RETAIL-WAT-NUR
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Coronamaatregelen in de retail: Wat nu?

 

We kunnen er niet meer omheen: de uitbraak van het coronavirus heeft ook zijn effecten op het dagelijkse leven in Nederland. De Nederlandse overheid biedt ondernemers de kans om uitstel aan te vragen voor het betalen van hun belasting. Welk effect heeft de huidige situatie nou concreet op de retail en vooral: wat nu? 

Het advies is om in scenario’s te denken. “Wat gebeurt er als de omzet daalt met 20 procent, wat gebeurt er als deze daalt met 50 procent. Hoe gaan we verder als hele gebieden of winkelgebieden worden afgesloten. Praat met je leverancier, misschien moeten leveringen op andere momenten of worden uitgesteld omdat de winkel niet altijd open is. Als de winkels dicht moeten, maar je webshop werkt met de voorraden uit je winkels, kun je dan nog verder?” Men acteert op dit moment reactief, maar het is vooral belangrijk om op alle situaties voor te bereiden en goed te blijven communiceren met alle partners, het personeel en de klanten.

- Alle maatregelen op een rij: rijksoverheid
- Bruikbare tips voor winkeliers via INretail.
- Veel gestelde vragen over het coronavirus voor werkgevers en ondernemers
- Concrete informatie vanuit de Kamer van Koophandel
-  Passende informatie van Koninklijke Horeca Nederland 

Publicatie uit: Nieuwsbrief RIC: Maart 2020

 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV