slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Citaverde College erkend als mantelzorgvriendelijke werkgever

------PERSBERICHT------

Werkgevers hebben steeds meer aandacht voor Mantelzorg

Uit handen van Martijn Tillema van Stichting Werk en Mantelzorg ontving CITAVERDE College op 1 februari jl. het predicaat ‘Mantelzorgvriendelijke werkgever’. Die erkenning werd uitgereikt tijdens een inspiratiesessie over Werk en Mantelzorg, waarbij regionale werkgevers en gemeenten met elkaar in gesprek gingen over het belang van het steunen van werkende mantelzorgers in hun zorgtaken.

Mantelzorg komt steeds meer voor. Eén op de vijf medewerkers combineert zijn of haar baan met mantelzorgtaken voor een ziek familielid of zieke buurtgenoot. Die extra taken kunnen ervoor zorgen dat iemand een zware belasting voelt die zijn weerslag heeft op zijn werk. De zorgdruk onder medewerkers zal steeds verder toenemen, dankzij de participatiesamenleving. Hoe raakt dit de werkgever? Welke rol kan de werkgever innemen als het gaat om mantelzorg? Deze vragen kwamen onder andere aan bod tijdens de inspiratiesessie waar zo’n 50 werkgevers en werknemers aan deel namen.

Aan de hand van positieve ervaringen omtrent mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid van organisaties zoals Océ en Synthese werd duidelijk dat steeds meer werkgevers in de regio de nut en noodzaak hiervan inzien.

Ans Christophe, lid van het College van Bestuur van CITAVERDE College: “Ons personeelsbeleid staat in het teken van gezond werkgeverschap en duurzame inzetbaarheid van onze mensen. Het is een win-win situatie voor beide partijen. Wij merken dat mantelzorgers nu gemakkelijker hun situatie bespreken met leidinggevenden en dat dit meer wederzijds begrip oplevert. We zien ook dat mensen beter bekend zijn met de mogelijkheden die wij hen kunnen bieden om werk en zorgtaken goed te combineren. Deze aandacht, begrip en ruimte levert ons gemotiveerde en betrokken medewerkers op met een betere werk-privé balans”.

CITAVERDE College: groen onderwijs voor VMBO, MBO en volwassenen
CITAVERDE College is een onderwijsinstelling voor VMBO en MBO en bestaat uit zes verschillende locaties door heel Limburg. Deelnemers met interesse in de groene sector vinden bij CITAVERDE College een passende opleiding. CITAVERDE College heeft oog voor de mogelijkheden en kansen van haar deelnemers. Door de juiste begeleiding en flexibiliteit brengt CITAVERDE College deelnemers naar een zo goed mogelijk studieresultaat. Daarbij werkt CITAVERDE College veel samen met regionale partners in onderwijs, maatschappelijke organisaties, overheden en de beroepspraktijk.Ga terug naar het nieuwsoverzicht

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

JONG MKB

JONG MKB

Opstapje nodig? JONG MKB zet zaken in beweging! Speciaal voor starters met een onderneming jonger dan 5 jaar.

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV