MKB-Limburg - NIEUWS - CHECK-HIER-DE-RETAILTRENDS-2020
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

RIC | Check hier de retailtrends 2020

Retailtrends 2020: duurzame mode overstijgt luxe markt; 36 procent totale modeomzet komt van internet

Over vier jaar zal 36 procent van de totale modeomzet van internet afkomstig zijn. Het percentage staat gelijk aan 911 miljoen kopers. Dat voorspelt het Amerikaanse onderzoeksbureau Forrester. Tegelijkertijd schrijft het Britse onderzoeksbureau Edited dat in 2020 de tweedehandsmode een grotere markt zal worden dan de luxemodemarkt.

Afgelopen jaar heeft 58 procent van de consumenten een online aankoop gedaan, waarvan de helft een mode-artikel was. Dit meldt Forrester op zijn website. Volgens het marktonderzoeksbureau komst 27 procent van de omzet via online. Over vier jaar zal dit 36 procent zijn.

Forrest voorspelt verder dat om groei te bewerkstelligen kunstmatige intelligentie en online marktplaatsen voor modebedrijven een belangrijke rol gaan spelen. Consumenten besteden meer tijd op marktplaatsen en geven daar ook reviews over hun producten. Met kunstmatige intelligentie zouden retailers meer uit consumentengegevens kunnen halen om op die manier een betere productaanbevelingen te kunnen doen.

Tegelijkertijd vindt er in de mode-industrie ook een andere belangrijke (duurzame) verschuiving plaats. Edited noteerde de afgelopen twee jaar 139 procent groei in duurzame mode en de categorie vegan producten groeide 116 procent. Edited voorspelt in een persbericht dat door toedoen van de Generatie Z de tweedehandssector een van de grootste groeiende consumentensegmenten wordt. Het bureau heeft het niet alleen over doorverkopen van producten maar ook over recyclen, ruilen en hergebruiken.

Edited baseert deze voorspelling op een onderzoek van GreenMatch (een online platform die consumenten koppelt aan groene energieproducten), waaruit bleek dat 72 procent van de Generatie Z meer geld zou uitgeven aan een service als het duurzaam geproduceerd was. De consumenten hebben ook een sterke voorkeur duurzame mode-initiatieven.

Bron: fashionunited.nl

 

     Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV