MKB-Limburg - NIEUWS - CENTRUMGEBIED-BORN-WEER-IN-DE-LIFT
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Centrumgebied Born weer in de lift!

Op 8 januari jl. kwamen diverse ondernemers uit het centrum van Born bij elkaar om op het nieuwe jaar te proosten. 2020 zal een jaar zijn waarin de in 2019 gestarte verbeteringsaanpak van het Bornse centrum met volle kracht doorgezet wordt.

Nadat in oktober 2018 de resultaten van het ondernemersonderzoek door MKB-Limburg werden gepresenteerd, is begin vorig jaar een projectgroep opgericht, welke zich ging richten op de uitvoering van de aanbevelingen van MKB-Limburg. Deze projectgroep bestond uit de ondernemersvereniging Bijzonder Born, de gemeente Sittard-Geleen en MKB-Limburg. Medio 2019 werd de projectgroep aangevuld met een tijdelijke centrummanager, met als taak om individuele gesprekken te gaan voeren met ondernemers en vastgoedeigenaren. Voorts werden de ondernemers door de centrummanager ondersteund bij het opzetten en uitvoeren van activiteiten. De inzet van de centrummanager werd mogelijk gemaakt door financiële middelen van de gemeente Sittard-Geleen en de provincie Limburg.

Het geschetste proces heeft er in ieder geval toe geleid dat er nieuw elan is ontstaan bij het ondernemerscollectief, hetgeen tot uitdrukking is gekomen in de organisatie van nieuwe kerstactiviteiten en de aanschaf van nieuwe banieren. Voorts hebben de gesprekken met de eigenaren geleid tot een actievere aanpak van de leegstand. En tevens zijn er nauwe contacten gelegd met het bestuur van het naast het centrum gelegen Kasteelpark Born, mede om gezamenlijk activiteiten te gaan ontwikkelingen. Door de toekomstige verplaatsing van de entree van dit Kasteelpark naar het centrum komen er ongeveer 90.000 potentiele nieuwe klanten bij in het centrum.

2020 wordt het jaar waarin datgene dat is gerealiseerd verder wordt uitgebouwd op basis van het Uitvoeringsplan dat momenteel in de maak is. Er zullen meer activiteiten worden georganiseerd, de relatie met het Kasteelpark zal versterkt worden, de parkeergelegenheid zal  worden uitgebreid en de leegstand zal gezamenlijk, ondernemers, eigenaren en gemeente, en met kracht worden aangepakt.  Met als aanzet het ondernemersonderzoek door MKB-Limburg hebben de ondernemers weer meer geloof gekregen in een goede toekomst voor het centrum van Born.

Nieuwe impuls winkeliersvereniging Bijzonder Born
Nieuwe impuls winkeliersvereniging Bijzonder BornGa terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV