MKB-Limburg - NIEUWS - CDAKAMERLID-AMHAOUCH-MAAKT-ZICH-HARD-VOOR-KREDIETREGISTER
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

CDA-Kamerlid Amhaouch maakt zich hard voor kredietregister

30-06-2021

MKB-Nederland (en ook MKB-Limburg) is blij met de motie van CDA-Kamerlid Amhaouch waarin het kabinet wordt opgeroepen aan de slag te gaan met een plan van aanpak voor een kredietregister. De mkb financieringsmarkt functioneert allesbehalve optimaal. Met een kredietregister worden zowel knelpunten in kredietverlening aangepakt als administratieve lasten verlaagd, zo bleek uit recent onderzoek.

Oprichten kredietregister

Met een plan van aanpak waarin is uitgewerkt wat er nodig is voor de oprichting van een kredietregister, kan een volgend kabinet hier snel een beslissing over nemen en dat is nodig. De coronacrisis loopt weliswaar ten einde, maar veel bedrijven hebben nog steeds een grote financiële klap te verwerken.

Herstel en investeren

Herstel van de balansen van bedrijven en de mogelijkheid om te investeren moet bovenaan de agenda, vindt MKB-voorman Jacco Vonhof.  'We willen allemaal dat het mkb de komende jaren gaat groeien, innoveren en vergroenen. Maar dat kan alleen als ondernemers voldoende financiering kunnen aantrekken en daar knelt het in Nederland. Iedereen is het erover eens dat een kredietregister helpt. Met deze motie blijft het tempo er in en daar ben ik blij mee.'

Alternatieve aanbieders

Veel andere landen hebben al een kredietregister. Ook het IMF pleit voor de oprichting van een publiek kredietregister in Nederland, om de toetreding van alternatieve aanbieders op de financieringsmarkt te vergemakkelijken.

MKB-Nederland: Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV