MKB-Limburg - NIEUWS - BUSINESSPARTNER-YUVERTA--STUDENTEN-LEREN-IN-DE-BEROEPSPRAKTIJK-BIJ-BIJSTOX
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Businesspartner Yuverta | Studenten leren in de beroepspraktijk bij bijStox

Persbericht Heerlen / Horst, 13 september 2021

Studenten Yuverta leren in de beroepspraktijk bij bijStox

Studenten van de opleiding Bloem, groen en styling van Yuverta mbo Heerlen en Horst krijgen sinds dit schooljaar op locatie bij bijSTOX Roermond les. Zij krijgen één dag per week theorie- en praktijklessen in een speciaal ingericht lokaal midden in de winkel.

De lessen worden gegeven door de vakdocenten van Yuverta. Door de lessen te verplaatsen van school naar bijSTOX, kunnen studenten de theorie beter koppelen aan de praktijk. Het doel van Yuverta is om de aansluiting met de beroepspraktijk hiermee te vergroten. Een leslocatie daadwerkelijk binnen een bedrijf uit de regio is voor meerdere opleidingen al gevonden en bevalt erg goed bij zowel de docenten, de studenten en de ondernemers die eraan meewerken.

Volgens docenten is de grootste winst dat studenten de theorie uit het lokaal meteen in de praktijk kunnen ervaren en toepassen. Ze krijgen hierdoor een completer beeld van de beroepspraktijk en zijn breder georiënteerd als ze de arbeidsmarkt betreden.

Studenten van locatie Heerlen en Horst worden samen in Roermond verwelkomd. De school wil studenten op allerlei manieren prikkelen om met en van elkaar te leren. Studenten leren de nieuwste technieken en vertalen die naar nieuwe ideeën en producten die commercieel interessant zijn of op gebied van design vooruitstrevend zijn.

Deze samenwerking is het begin van een langdurige relatie waarin zowel Yuverta als bijSTOX investeren in de toekomst van de branche. Hoewel in eerste instantie vooral de studenten zullen profiteren, verwachten de docenten van Yuverta ook zelf veel te gaan leren dankzij de samenwerking.Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV