slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Business Partner Huver advocaten | Einde agentuurovereenkomst en ...

Einde agentuurovereenkomst en klantenvergoeding

Wanneer heeft een agent bij de beëindiging recht op een klantenvergoeding?

De wet bepaalt in artikel 7:442 lid 1 BW dat de agent recht heeft op een klantenvergoeding als hij nieuwe klanten heeft aangebracht en/of de overeenkomsten met bestaande klanten aanzienlijk heeft uitgebreid en de overeenkomsten met deze klanten de principaal nog aanzienlijke voordelen opleveren. Bovendien moet de betaling van deze vergoeding billijk zijn, gelet op alle omstandigheden, in het bijzonder op de verloren provisie uit de overeenkomsten met deze klanten. Uit het tweede lid van deze wettelijke bepaling volgt dat het bedrag van de klantenvergoeding niet hoger mag zijn dan van de beloning over één jaar, berekend naar het gemiddelde van de laatste vijf jaren. Als de overeenkomst korter heeft geduurd dan vijf jaar, wordt die beloning berekend naar het gemiddelde van de gehele duur van de overeenkomst.

Lees hier verder.Ga terug naar het nieuwsoverzicht

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

JONG MKB

JONG MKB

Opstapje nodig? JONG MKB zet zaken in beweging! Speciaal voor starters met een onderneming jonger dan 5 jaar.

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV