MKB-Limburg - NIEUWS - BUSINESS-PARTNER-WESTROM-ZITTEN-IS-HET-NIEUWE-ROKEN
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Business Partner Westrom: Zitten is het nieuwe roken!

PERSBERICHT

Zitten is het nieuwe roken!

Tijd voor een gezondere levensstijl

Duurzaam en vitaal werken. Dat klinkt ingewikkeld, maar het is ontzettend belangrijk voor je gezondheid. Je lichaam zo min mogelijk belasten, krachtig en energiek te werk gaan, dat is duurzaam en vitaal werken. Toch ontstaan er nog vaak genoeg gezondheidsproblemen. Wat zijn de oorzaken? Wat zijn de gevolgen? En wat zijn de oplossingen? Daar komen we achter in een gesprek met Mitch Snijders, Trainee Kwaliteit, Arbo en Milieu bij Westrom.

Duurzaam en vitaal werken, waarom is dat zo ontzettend belangrijk voor ons?

“Gezondheid is altijd een van de belangrijkste kernwaarden in ons leven. Aangezien we allemaal langer moeten gaan doorwerken, wordt het voorkomen van gezondheidsklachten steeds belangrijker. Je wilt je gelukkig voelen en productief te werk gaan. Niet alleen op je werk, maar ook in je thuissituatie.”

Hoe ontstaan die gezondheidsklachten?

“Dat heeft meerdere redenen. Een van die redenen is dat mensen bijvoorbeeld veel te lang op hun stoel zitten gedurende de werkdag. Dan zit je achter je computer, dan zit je tijdens een werkoverleg. Je zit meestal ook tijdens je lunch. Veel zitten is ongezond. Een mens is namelijk niet gebouwd om veel te zitten. Je hebt nu eenmaal ook beweging nodig.”

Wat kunnen de eventuele gevolgen zijn van langdurig zitten?

“De gevolgen kunnen vaak erger zijn dan je denkt. Langdurig zitten kan leiden tot spierklachten, chronische aandoeningen als hart- en vaatziekten, diabetes type 2, kanker en je kunt er ook depressief van raken. Er bestaat een kans op verhoogd risico op vroegtijdig overlijden. Daarom wordt veel zitten ook wel ‘’het nieuwe roken’’ genoemd. Ook bij Westrom zien we signalen van dit soort klachten.”

Wat zou je er dan aan kunnen doen om deze gezondheidsklachten te verminderen?

“Belangrijk is om meer bewustwording te creëren bij de medewerkers over de gevaren van langdurig zitten. Uiteraard moeten de werknemers ook meer gestimuleerd worden om meer te gaan bewegen, zowel tijdens als na hun werk. Hiervoor kunnen diverse hulpmiddelen worden ingezet. Er kunnen bijvoorbeeld zitballen, zit-stabureaus, actieve zitkrukken en deskbikes worden ingezet om het werk te combineren met bewegen. De komende maanden gaan wij ook bij Westrom met dit soort  hulpmiddelen aan de slag in samenwerking met een student van Ergotherapie van Zuyd Hogeschool. Wellicht zal dit in het begin een onbekend en grappig gezicht opleveren, maar uiteindelijk werken wij samen naar een betere en vitalere toekomst.”

Werkt het ook echt?

 “Ja, het is wetenschappelijk bewezen dat medewerkers minder klachten ervaren en minder snel uitvallen. Even de benen strekken, even frisse lucht halen, het werkt enorm goed voor de hersenen. Het liefst moet je om het halfuur even een beweegmoment zien te vinden. Je werkt gewoon productiever en je hebt nergens last van.”

 

Meer info over onze Business Partner WestromGa terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV