slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Business Partner Toponderzoek geeft nog meer inzicht...

Uitkomst Limburgs Ondernemersonderzoek 2017

Zoals aangekondigd in onze vorige nieuwsbrief heeft Toponderzoek recentelijk in opdracht van MKB-Limburg het jaarlijks Limburgs Ondernemersonderzoek uitgevoerd. Met dit onderzoek brengen wij onder andere in kaart waar Limburgse ondernemers tegenaan lopen, wat de grootste uitdagingen zijn en wat ondernemers van de toekomst verwachten.

Het onderzoek is inmiddels afgerond. Ruim 600 ondernemers hebben gereageerd en ons zo voorzien van belangrijke inzichten: hartelijk bedankt voor de genomen tijd! Zo blijkt uit het onderzoek bijvoorbeeld:

  • dat volgens Limburgse ondernemers ‘flexibiliteit’, ‘product/assortiment’ en ‘bedrijfscultuur/personeel’ doorslaggevende succesfactoren zijn in hun organisatie. Hetzelfde beeld zien we terug onder de leden van MKB-Limburg die deelgenomen hebben, echter noemt een groot gedeelte van deze laatste groep ook ‘samenwerkingsverbanden’ als succesfactor;
     
  • dat ‘het vinden van klanten’ op zakelijk gebied de grootste uitdaging vormt voor ondernemers. ‘Het vinden van personeel’ staat daarbij op een (gedeelde) derde plaats;
     
  • dat een ruime meerderheid van de ondervraagde ondernemers weet bij welke instantie hij/zij kan aankloppen voor hulp bij ondernemersvraagstukken. En het liefst wil men geholpen worden via het eigen netwerk; 
     
  • en dat ca. 6 op de 10 ondervraagde ondernemers nog geen gebruik maakt van externe overheidsinstanties zoals gemeente, LIOF, Kamer van Koophandel en/of RvO.

Toponderzoek zal de resultaten van het Limburgs Ondernemersonderzoek 2017 de komende weken verder gaan verwerken. Zodra de complete uitslag bekend is zullen wij dit uiteraard met u delen.

 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

JONG MKB

JONG MKB

Opstapje nodig? JONG MKB zet zaken in beweging! Speciaal voor starters met een onderneming jonger dan 5 jaar.

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV