slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Brandbrief Limburgse gemeenten over dreigend personeelstekort Limburg

Werkgevers luiden de noodklok: het personeelstekort in Limburg is nijpend. De oplossing: maak de provincie aantrekkelijker voor arbeidsmigranten.

Uit onderzoek blijkt dat er sinds 2008 nog nooit zoveel bedrijven gehinderd werden door personeelstekort. Grotere bedrijven willen zich niet in Limburg vestigen omdat zij niet weten of er voldoende werknemers beschikbaar zijn. Daar bovenop komt de grote groep van de beroepsbevolking die de komende 10 jaar met pensioen gaat, waardoor Limburg met grote tekorten aan personeel komt te zitten. Om deze tekorten op te lossen, blijven arbeidsmigranten in onze province hard nodig.

Ondernemend Limburg heeft in een brandbrief aan Limburgse gemeenten aangegeven dat het hoog tijd wordt dat overheden en het bedrijfsleven samen om op zoek te gaan naar een adequeate huisvesting voor arbeidsmigranten. Namens het bedrijfsleven zoekt Ondernemend Limburg hierin de samenwerking met de verschillende gemeenten.

Lees het hele artikel van vrijdag 8 juni in Dagblad de Limburger.

Lees het verdiepende artikel van maandag 18 juni in Dagblad de Limburger.Ga terug naar het nieuwsoverzicht

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

JONG MKB

JONG MKB

Opstapje nodig? JONG MKB zet zaken in beweging! Speciaal voor starters met een onderneming jonger dan 5 jaar.

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV