MKB-Limburg - NIEUWS - BERICHT-NOW--HET-UWV-IS-EEN-LANDELIJKE-CAMPAGNE-GESTART-OM-ONDERNEMERS-TE-INFORMEREN
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Bericht NOW | Het UWV is een landelijke campagne gestart om ondernemers te informeren

Werkgevers opgelet: groot risico op terugbetaling noodhulp NOW!

Werkgevers die in de eerste aanvraagperiode (maart-april-mei 2020) NOW ontvangen hebben, dienen vóór 31 oktober een definitieve berekening te laten maken. In de praktijk blijkt dat de aanvragen voor de definitieve berekening achterblijven, 55,6% van de werkgevers in Midden-Limburg loopt hierdoor risico op terugbetaling van het voorschot.

Uit het onderzoek van UWV blijkt dat 1.227 van de 2.207 werkgevers in Midden-Limburg hun definitieve berekening nog moet aanvragen. Voor de noodsteun die werkgevers hebben ontvangen in de eerste steunperiode, kunnen zij nog tot en met 31 oktober 2021 een definitieve berekening aanvragen. Een groot deel van de werkgevers is zich niet bewust dat zij zelf de definitieve berekening moeten aanvragen en vaak is er een derden- of accountantsverklaring nodig, waar nog tijd in gaat zitten.

Het UWV is een landelijke campagne gestart om ondernemers te informeren. Wat een werkgever moet doen om een definitieve berekening aan te vragen heeft het UWV op deze informatiepagina uiteengezet. Aan de hand van onder meer uitlegvideo’s, stappenplannen en simulatietools helpt het UWV werkgevers op weg. Daarnaast is het mogelijk om te bellen naar de UWV Telefoon NOW via 088 - 898 20 04. Het aanvragen van een definitieve berekening kan hier.

 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV