MKB-Limburg - NIEUWS - BEPERKING-LOKALE-LASTEN-IS-NOODZAAK
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Beperking lokale lasten is noodzaak

Wees zuinig op het lokale bedrijfsleven, zeker in deze onzekere tijd. Een beperkte lastenontwikkeling en coulante terugbetalingsregeling van uitgestelde lokale belastingen zijn na twee jaar corona en door de gevolgen van de Oekraïne-oorlog nog steeds bittere noodzaak. Die oproep doet MKB-Nederland-voorzitter Jacco Vonhof samen met de regio’s van MKB-Nederland en VNO-NCW in een brief aan alle gemeenten.

Deze brief is ook vanuit MKB-Limburg, namens Martijn van Helvert  en Jacco Vonhof op 10 mei jl. verstuurd naar elke Limburgse gemeente.

Onderzoek OZB bedrijfspanden

Aanleiding voor de oproep is de Atlas van de lokale lasten 2022 van het Coelo, waaruit blijkt dat de onroerendzaakbelasting (OZB) voor bedrijfspanden dit jaar gemiddeld 2,7 procent bedraagt, twee keer zo laag als vorig jaar. ‘Het is goed en verstandig dat gemeenten deze lasten dit jaar in toom hebben gehouden. Het  bedrijfsleven krijgt nog steeds heel wat voor de kiezen en dat blijft voorlopig zo,’ aldus Vonhof.

Giftige cocktail aan kosten

In zijn brief legt Vonhof uit dat inmiddels een giftige cocktail is ontstaan van recordprijzen voor energie, transport en grondstoffen gecombineerd met stijgende lonen door een nijpend personeelstekort. Ondertussen gaan ondernemers in retail en horeca gebukt onder een enorme schuldenberg als gevolg van de coronacrisis, terwijl zij net als de rest van het bedrijfsleven voor de grootste verduurzamingsoperatie uit de geschiedenis staan.

63 keer verlaagd

Ondanks uitschieters van gemeenten die de lasten met 20 tot 30% laten oplopen, hebben maar liefst 63 gemeenten de OZB voor bedrijfspanden juist verlaagd. Een meerderheid laat bovendien de kosten maar beperkt oplopen. ‘Die gemeenten krijgen vandaag van mij een dikke pluim’, aldus Vonhof.Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV