MKB-Limburg - NIEUWS - BANENAFSPRAAK-LEVERT-TOT-NU-TOE-RUIM-65000-BANEN-OP
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Banenafspraak levert tot nu toe ruim 65.000 banen op

Persbericht - VNO-NCW en MKB-Nederland - 26 oktober 2021

 

Er komen steeds meer banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Uit nieuwe cijfers van het UWV blijkt dat er in het tweede kwartaal 5.451 extra banen bijkwamen voor mensen met een arbeidsbeperking, waar dit begin dit jaar door de coronacrisis nog terugliep. In totaal zijn er nu sinds 2015 65.976 extra banen gerealiseerd.

125.000 banen

Sinds het begin van de Banenafspraak -met als doel om in 2026 125.000 banen voor mensen met een arbeidsbeperking te realiseren- kwamen er in het bedrijfsleven al zeker 52.799 banen bij. Doelstelling is 100.000 banen in het bedrijfsleven en 25.000 bij de overheid per 2026.

Doelen bedrijfsleven voor 2021 binnen bereik

‘Dit is een klein arbeidsmarktwonder na zo’n ingrijpende tijd met corona en veel getroffen sectoren die het lastig hadden,’ zegt Aart van der Gaag, boegbeeld van het project ‘Op naar de 100.000 banen, opgezet door ondernemersorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland om werkgevers te informeren en inspireren rond de Banenafspraak.

Van der Gaag: ‘Corona is nog niet uit beeld, maar het is buitengewoon heugelijk dat de inclusieve draad gewoon weer wordt opgepikt. Met deze nieuwe cijfers over de eerste twee kwartalen is de doelstelling voor het bedrijfsleven om dit jaar tot 60.000 banen te komen onder handbereik.’

Maand van de 1.000 voorbeelden

De nieuwe cijfers vormen tevens een positieve aftrap van ‘de Maand van de 1.000 Voorbeelden’  in november. In deze maand worden de successen van de Banenafspraak gevierd. Vanaf 1 november worden in het hele land activiteiten georganiseerd om werkzoekenden met een beperking en werkgevers in contact te brengen en worden inclusieve werkgevers extra in het zonnetje gezet. Thema van de maand van de 1.000 voorbeelden dit jaar is; ‘Halverwege. Nu verder!

Halverwege

Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW: ‘We liggen goed op schema. Voor echte brede welvaart is dit project van groot belang. Om de volgende stap te zetten naar 100.000 -en later 200.000 mensen- is wel meer nodig komende jaren. Zo raken werkgevers regelmatig verstrikt in de bureaucratie en moet het voor werkgevers makkelijker worden om kandidaten te vinden. Alleen zo maken we Nederland nog weer inclusiever.’

Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland; ‘Samen met een nieuw kabinet willen we het voor ondernemers nog weer simpeler maken, zodat we zorgen dat nog meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag kunnen. Daar gaan we komende maand tijdens de Maand van 1.000 Voorbeelden graag het gesprek over aan, want er is nog een wereld te winnen met elkaar en dat vraagt iets van iedereen.’

 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV