MKB-Limburg - NIEUWS - AI-EN-DE-MAATSCHAPPELIJKE-IMPACT-EEN-VERKENNING-VAN-EEN-SYSTEEMTECHNOLOGIE
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

AI en de maatschappelijke impact, een verkenning van een systeemtechnologie

Een niet technische congres.

De ontwikkelingen op het gebied van AI gaan snel. Deze ontwikkelingen dwingen ons om goed na te denken over de gevolgen van AI. Welk effect heeft het gebruik van AI op onze de maatschappij?. AI (of ‘slimme algoritmen’) wordt al ingezet in de industriële omgevingen, maar het wordt pas echt spannend als AI zich gaat mengen in het dagelijks leven.

Binnen ons dagelijks leven gaan ook juridische en ethische kwesties een sterke rol spelen. Vooralsnog bouwen wij, mensen, zelf die AI’s, en daarmee lopen we het risico dat onze eigen voorkeuren onbewust in die AI’s terechtkomen. Of AI’s leren patronen ontdekken in deels onvolledige  data waardoor een vertekende werkelijkheid ontstaat. Zonder de achtergronden is het risico groot dat dit gaat leiden tot ongewenste uitkomsten.

Keynote speakers
Pieter Custers, directeur Brightlands en Chantal Schinkels, auteur van o.a. ITGirl.

Workshops

1. AI-kansengelijkheid, vloek of zegen. Bots AI met onze ethische waarden en normen? We gaan het verkennen.  Workshopleiders: Mark Trimpe en Ron Jacobs.

2. AI, fundamental human rights and the problem of control. Doen die AI’s wel wat wij willen, of wat goed voor ons is? En wie bepaalt dat? Hoe houden wij steeds slimmer wordende AI’s onder controle?
Workshopleiders: Roger Bemelmans (lector Applied AI), Kay Schröder (lector Data Visualisatie), Nurhan Abujidi (lector Smart Urban Redesign, betrokken bij ELSA-lab rondom ethiek en sociale impact van AI).

3. Immersieve technologie, een zegen? Bij een immersieve technologie worden alle zintuigen aangesproken, zoals bij Virtual reality (VR) of Augmented reality(AR). Je komt het al op veel plaatsen tegen. Hoe moeten wij bijvoorbeeld om gaan met met gezichtsherkenning, of technieken die in de sport gebruikt worden?
Workshopleider: binnenkort meer informatie.

Datum 20 oktober 2022            
Ontvangst vanaf 13.30 uur. 
Aanvang 14.00 uur- 17.00 uur  

Adres:             
Vista College, Valkenburgerweg 148, Heerlen

Kosten:            
Gratis, maar aanmelding verplicht (let op, er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar)


SharePower organiseert deze bijeenkomst i.s.m. Vista College, Zuyd Hoge School en de Open Universiteit.Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV