MKB-Limburg - NIEUWS - AGROTE-ZORGEN-OVER-AFBREKEN-VERBINDINGENNETWERK-SCHIPHOLA
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

‘Grote zorgen over afbreken verbindingennetwerk Schiphol’

‘We zijn zeer bezorgd over het besluit om het aantal vluchten op Schiphol te laten krimpen en het verdere uitstel van de opening van vliegveld Lelystad.’ Dat zegt Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW, naar aanleiding van het nieuwe Kabinetsbesluit over Schiphol. ‘Het is absoluut noodzakelijk dat de geluidsoverlast en emissies fors afnemen. Daar moet echt versneld werk van worden gemaakt, maar krimp bedreigt het netwerk van directe verbindingen wat cruciaal is voor Nederland,' aldus Thijssen.

De VNO-NCW voorzitter wijst op het grote belang van het wereldwijde netwerk van rechtstreekse vluchten van Schiphol voor onze Nederlandse economie en onze brede welvaart. 'De combinatie van Schiphol, KLM en partners verbindt ons direct met alle belangrijke economische centra van de wereld. Hiermee is dat verbindingennetwerk vrijwel nog het enige wat ons land aantrekkelijker maakt dan de landen ons heen. Het is een belangrijke reden voor bedrijven om zich hier te vestigen of hun activiteiten hier verder uit te breiden of te verduurzamen. Nederland verdient meer dan dertig procent van haar welvaart door internationaal zaken te doen,' aldus Thijssen.  

Uniek netwerk

Het unieke netwerk van frequente directe verbindingen vanaf Schiphol zorgt dat mensen én allerlei producten snel op hun bestemming komen. Mede hierdoor kiezen bedrijven ervoor om belangrijke investeringen juist in ons land te doen. Onder meer op het gebied van research & development, duurzaamheid en de energietransitie.

Netwerk niet verliezen

Uit onderzoek en buitenlandse voorbeelden blijkt dat wanneer een luchthaven flink krimpt je een dergelijk netwerk niet meer terugkrijgt. ‘Daar moeten we dus buitengewoon zorgvuldig mee omgaan. Dit vraagt om verstandig beleid met slimme en duurzame oplossingen, zodat ons netwerk met de wereld niet aan waarde inboet,’ aldus Thijssen.

Verduurzaming versnellen

Volgens VNO-NCW is het vooral zaak de verduurzaming van de luchtvaart te versnellen en de geluidsoverlast flink terug te dringen. ‘Nu de vraag naar vliegen niet minder wordt zorgen we er alleen zo voor dat Schiphol zijn belangrijke functie voor de Nederlandse samenleving op een duurzame en toekomstbestendige manier kan behouden,’ aldus de VNO-NCW voorzitter.  

 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV