slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Resultaat A2-petitie: Onderzoek naar slimme spitsstroken A2

MKB-Limburg zet zich in voor een betere bereikbaarheid van de regio Weert - Eindhoven. Gisteren heeft een delegatie, bestaande uit het Platform A2, gezamenlijk met de samenwerkende ondernemersorganisaties LWV, MKB-Limburg, VNO-NCW, EVO-fenedex, Keyport en Ondernemend Limburg de A2-petitie aangeboden aan de voorzitter en leden van de vaste kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu van de Tweede Kamer.

De verbreding van de A2 tussen Weert en Eindhoven naar tweemaal drie rijstroken staat opnieuw op de politieke agenda. De PVV diende maandag een motie in om deze langgekoesterde wens van de aanliggende gemeenten in Zuidoost-brabant en Limburg én het bedrijfsleven in beide provincies opnieuw te bespreken. De motie werd ontraden door de minister.

D66 kwam met een motie om mogelijkheden te onderzoeken 'slimme spitsstroken aan te leggen, oftewel smartlanes. Dat streven lijkt veel meer kans van slagen te hebben dan de verbreding, die eerder dit jaar al van tafel werd geveegd door het Rijk. De minister nam de motie over, waardoor stemming in de kamer overbodig wordt. 

Asfalt
'Zelfdenkende' spitsstroken die op groen gaan zodra dat nodig is, en waarbij geen cameratoezicht nodig is, zijn een veel goedkopere oplossing (80 miljoen) dan de aanleg van extra rijstroken (240-380 miljoen), onder meer omdat er geen extra asfalt nodig is. Het Platform A2 bood de kamer hiertoe een petitie aan. Minister Cora van Nieuwenhuizen wees het voorstel tijdens het debat met de vaste Kamercommissie van de hand. Volgens haar is er geen geld voor slimme spitsstroken en zijn er andere, belangrijkere knelpunten in het zuiden die prioriteit verdienen. Maar dankzij de moties staat dit regionale knelpunt  opnieuw op de politieke agenda.

Video via Youtube

Bron: Eindhovens Dagblad

 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

JONG MKB

JONG MKB

Opstapje nodig? JONG MKB zet zaken in beweging! Speciaal voor starters met een onderneming jonger dan 5 jaar.

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV