MKB-Limburg - NIEUWS - MKB-DEAL-GETEKEND-VOOR-INNOVATIE-LIMBURGSE-FAMILIEBEDRIJVEN
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

MKB-deal getekend voor innovatie Limburgse familiebedrijven

Op 2 juli zijn niet één maar twee Limburgse MKB-deals bezegeld met een ondertekening. De twee Limburgse deals komen voort uit het MKB-Actieplan voor regionale MKB-bedrijven. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) draagt ruim zeven miljoen euro bij aan regionale MKB-projecten van provincies en gemeentes, de zogenaamde MKB-deals.

MKB-Limburg participeert in de deal die innovatie binnen Limburgse familiebedrijven wil vergroten en werkt hierin samen met ondernemers, de Universiteit Maastricht, Zuyd Hogeschool en de Provincie Limburg. Met hulp van experts kunnen de familiebedrijven hun onderneming vernieuwen, waardoor het bedrijf moderniseert en het aantrekkelijker wordt voor de volgende generatie om het bedrijf over te nemen. Lees hier meer over de MKB-deal Innovatie in het kleine familiebedrijf.

De tweede Limburgse deal staat in het teken van innoveren en kwalificeren in het Zuid-Limburgse MKB. Met 38.000 bedrijven en ongeveer 60 procent van de totale regionale omzet, is het MKB ontzettend belangrijk voor de Zuid-Limburgse economie. Dat moet ook in de toekomst zo blijven. Met deze deal kan het MKB en de toegevoegde waarde voor onze economie verder verstevigd worden. 

Achtergrond MKB-Actieplan voor regionale MKB-projecten

De twee Limburgse deals komen voort uit het MKB-Actieplan voor regionale MKB-bedrijven. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) draagt ruim zeven miljoen euro bij aan regionale MKB-projecten van provincies en gemeentes, zogenaamde MKB-deals. De toekenning van de steun is verdeeld over twee rondes. Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) heeft vandaag negen MKB-deals uit de eerste ronde officieel ondertekend, samen met de verantwoordelijke regionale bestuurders. Met deze eerste ronde is zo’n 3 miljoen euro gemoeid. Alle deals ondersteunen het brede MKB om ook in de toekomst succesvol te blijven ondernemen. De investering van EZK komt voort uit het MKB-Actieplan dat staatssecretaris Mona Keijzer in 2018 presenteerde.

Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK): “Als overheden moeten we het MKB koesteren. Zeven van de tien banen in het bedrijfsleven zijn er dankzij het MKB. En op hen gaan we onze nationale economie en onze lokale gemeenschap na corona weer opbouwen. Zij sponsoren de sport- en muziekverenigingen, zij maken de straat gezellig. Om het MKB bij te staan kan de rijksoverheid niet zonder provincies en gemeenten. Zij weten wat hun ondernemers nodig hebben. Met hun lokale partners en netwerken kunnen ze bedrijven ondersteunen als het gaat om digitalisering, versterking van kennisnetwerken, en het vinden van regionale financiers. Deze MKB-deals geven een extra zet aan lokale versterking van het MKB.”

Van Zuid-Hollandse startups tot Limburgse familiebedrijven

De eerste reeks van negen MKB-deals zijn gericht op het versterken van het lokale midden- en kleinbedrijf. Vaak gaat het daarbij om innovatie, kennis en het bouwen van netwerken. Zo gaat de MKB-deal BAR Innovatie High Five van de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk een programma opzetten om MKB’ers in de agrifood te helpen bij het uitwerken van hun innovatieve ideeën in een vergelijkbare opzet als Dragon’s Den. Ook koppelen ze in een zogenaamde ‘startup-wasstraat’ ervaren ondernemers aan innovatieve startups, zodat die elkaar verder kunnen helpen.

Klik hier voor meer informatie over alle MKB-deals uit de eerste ronde. 

Tweede ronde

De negen MKB-projecten die vandaag officieel van start zijn gegaan, vormen samen de eerste ronde MKB-deals. Vanaf volgende week kunnen provincies en gemeenten zich ook inschrijven voor de tweede ronde. In het najaar van 2020 gaat de volgende reeks MKB-deals van start. Provincies en gemeenten hebben tot 11 september 2020 de tijd om hun voorstellen in te dienen. Zij kunnen hiervoor terecht op www.rvo.nl/mkbdeals.Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV