MKB-Limburg - NIEUWS - 3-VRAGEN-MBT--VERVOLG-OMZETSCHADEREGELINGWATEROVERLAST-JULI-2021
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

3 Vragen m.b.t. : Vervolg Omzetschaderegeling-Wateroverlast juli 2021

In de afgelopen maanden hebben een aantal getroffen ondernemers zich bij ons gemeld met de boodschap dat zij schade hebben opgelopen als gevolg van de wateroverlast waar we in Limburg mee geconfronteerd zijn.

Wij hopen dat het inmiddels beter met hen gaat ondanks het feit dat de problemen wellicht nog niet opgelost zijn.

In de afgelopen maanden zijn we o.a. als MKB-Limburg hard in de weer geweest met de provincie Limburg en ambtenaren van Economische en Binnenlandse Zaken om tot regelingen te komen waaruit u een deel van de schade heeft kunnen verhalen. Naast uw eigen verzekering doel ik dan op de NOW, de TVL en de WTS (Wet Tegemoetkoming Schade bij rampen).

Daarnaast hebben we stevig ingezet op een 4e regeling die een vergoeding moet kunnen uitkeren voor de omzetschade die gedupeerde ondernemers geleden hebben.
Hierover zijn we op dit moment stevig in de weer samen met andere brancheorganisaties zoals de Limburgse Werkgeversvereniging, Koninklijke Horeca Bond Nederland, Visit Zuid-Limburg en Hiswa/Recron.

Daarnaast heeft de overheid meerdere signalen gekregen dat er toch de nodige verzekeraars zijn die niet of moeizaam uitkeren of zeer terughoudend zijn met het verstrekken van vergoedingen.
Dit heeft de overheid gemeld aan de Minister als ook Bond voor Verzekeraars. Deze laatste wil daar graag bij haar leden in bemiddelen.

Om bij onze gesprekken goed beslagen ten ijs te komen hebben we voor u 3 vragen die we graag voor vrijdag beantwoord zouden willen hebben:

Uw bericht kunt u sturen naar: info@mkblimburg.nl


1. Kunt u ons, mocht u dit nog niet gedaan hebben, een indicatie geven van de omzetschade die u geleden heeft in zowel Q3 als Q4?
(een aantal van u heeft dit al gedaan afgelopen september en doorgegeven via format_omzetderving@prvlimburg.nl)

2. Herkent u de verzekeringsproblematiek bij de afhandeling van uw schade?
*Zo ja, wilt u ons dan doorgeven welke verzekeraar dit betreft?
*En bent u ermee akkoord dat wij uw contactgegevens doorgeven aan de Bond voor Verzekeraars?

3. Heeft uw bedrijf minder goede ervaring met Wts (zoals complexiteitregeling / melding schade, uitvoering door RVO?
*Wilt u dit dan s.v.p. middels een korte beschrijving van de casuïstiek aan ons doorgeven.

Wij willen u bij voorbaat bedanken voor uw moeite. Alleen zo kunnen wij als MKB-Limburg uw belangen nog beter behartigen.

Tibert Lagarde en Monique Princen

MKB-LimburgGa terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV