slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

3 okt 2018 | Bijeenkomst Brexit-Buddies Den Bosch

Wilt u zich voorbereiden op de Brexit? Dan bent u als lid van MKB-Limburg  van harte uitgenodigd op 3 oktober a.s. in Den Bosch.
Ondernemersorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW, de Rijskdienst voor Ondernemers (RvO), transportbranchevereniging evofenedex, de Nederlands-Britse Kamer van Koophandel en de Rijksoverheid organiseren daar samen met een groot aantal partners op 3 oktober de eerste bijeenkomst 'Brexit-buddies'. Deze bijeenkomst vindt plaats op het Nationaal Export Event in Den Bosch.

Tijdens deze bijeenkomst heeft u de kans om in groepjes en een-op-een in gesprek te gaan met diverse Brexit-experts en bedrijven van wie u kan leren hoe een goede Brexit-voorbereiding er uitziet.

Nu al voorbereiden
De dag dat het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt nadert: op 29 maart 2019 is het Brexit-day, met grote gevolgen voor het Nederlands bedrijfsleven. De onderhandelingen over de uittreding en de toekomstige relatie tussen het VK en de EU zijn nog volop gaande, maar toch is het voor ondernemers nu al mogelijk om zich voor te bereiden. Zo'n 38.000 ondernemers bijvoorbeeld die nu zakendoen met het VK, hebben nog nooit te maken gehad met de douane. Voor hen is het de hoogste tijd om zich te verdiepen in douaneprocedures en zich te melden bij de douane. Bovendien kan Brexit gevolgen voor ondernemers die niet naar het VK exporteren, bijvoorbeeld binnen de grotere aanvoerketen. Dat is nu al in kaart te brengen. Ook op juridische of personele gevolgen kunnen ondernemers zich nu al voorbereiden.

Praten met experts
Tijdens de bijeenkomst komen diverse experts bij elkaar, onder andere van accountants KPMG en PWC, Post NL, de banken Rabobank, ING en ABN AMRO, werkgeversvereniging AWVN en de douane. Het doel hiervan is dat ondernemers zich beter kunnen voorbereiden op Brexit door vragen te stellen aan experts en kunnen leren van de praktijkervaring van grote internationale bedrijven. Er zal eerst een wat bredere workshop zijn waar bedrijven de kans krijgen om in groepjes met een aantal experts in gesprek te gaan en vragen te stellen. Na de lunch zijn er sessies met speeddates.

Datum
3 oktober

Plaats
1931 Congrescentrum, 's-Hertogenbosch


Aanmelden
Aangezien deze bijeenkomst onderdeel is van het Nationaal Export Event, moeten bedrijven die hier aanwezig willen zijn zich ook aanmelden voor het evenement zelf. U kunt ook deelnemen aan interessante programmaonderdelen en workshops. Bij het keuzemenu moet u uw belangstelling voor de Brexit-deelsessie aangeven.

Wilt u ook deelnemen aan een van de een-op-eengesprekken voor verdieping tijdens de tweede ronde, dan kunt dat hier aangeven.Ga terug naar het nieuwsoverzicht

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

JONG MKB

JONG MKB

Opstapje nodig? JONG MKB zet zaken in beweging! Speciaal voor starters met een onderneming jonger dan 5 jaar.

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV