MKB-Limburg - NIEUWS - 18-OKT--SAMEN-STERK-TEGEN-CRIMINALITEIT-IN-HET-BEDRIJFSLEVEN
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

18 okt | SAMEN STERK TEGEN CRIMINALITEIT IN HET BEDRIJFSLEVEN!

Hebt u de “Kiek-Oet” bijeenkomsten in april gemist? 18 oktober is de herkansing!

 

Datum en tijd dinsdag 18 oktober 2022
Inloop vanaf 19.00u, programma 19.30-21.30u, afsluiting 22.00u
Locatie:C’Mill Restaurant, Jan Campertstraat 5 Heerlen.

 

 


 

“Je gaat het pas zien als je het doorhebt”

Criminaliteit zit in vaak een klein hoekje. En tegelijkertijd zit het steeds meer om ons heen. In verhuurde loodsen met onduidelijke activiteiten, in winkels die schijnbaar nooit klanten hebben, in bedrijven die ineens op de markt verschijnen met onduidelijke financieringen. Onderwereld en bovenwereld raken meer en meer met elkaar verweven. En daar krijgen we steeds meer last van. Concurrenten die aanbiedingen doen of producten verkopen tegen prijzen waar je als echte ondernemer niet tegen op kunt, verzieken steeds vaker de markt. Soms heb je wel een gevoel dat er iets niet klopt maar wat dan? En wat kun je ermee?

Tijdens deze avond willen we je laten zien wat er gaande is en wat politie en gemeente zien gebeuren. We laten je zien en zelf meemaken wat de signalen zijn van criminaliteit die je kunt herkennen in dagelijkse dingen. Hoe ziet een drugslab of een hennepplantage er nu eigenlijk uit? Hoe ruikt het? En wat hebben ze nodig om zoiets op te zetten? En we laten zien wat je zelf kunt doen als je zaken ziet waarvan je vermoedt dat er iets niet klopt.

Wat heb je er aan? Ten eerste gaat het om de bescherming van jezelf en je eigen onderneming. Ten tweede kunnen politie en gemeente dit niet alleen. Ze kunnen niet overal tegelijk zijn (dat willen we ook niet) en zijn dus ook afhankelijk van signalen uit de samenleving. En ten derde is het een interessante avond waarin je een kijkje ‘achter de schermen’ krijgt.

Wat gaan we doen?

Burgemeester Wever van Heerlen zal de avond openen en een korte inleiding geven op het thema ‘Ondermijning’? Waarom is het belangrijk om hier gezamenlijk bij stil te staan. Daarna zullen we in twee groepen verder gaan. De ene groep brengt een bezoek aan de ‘kookworkshop’. De mensen van Bureau Drugszaken laten daar de verschillende manieren van drugsproductie zien en maken duidelijk wat de signalen zijn die je kunt herkennen. Je kunt het zelf zien en ruiken. De andere groep gaat in gesprek met de politie en de gemeente. Zij vertellen wat ondermijning is, hoe je het kunt herkennen en hoe je signalen kunt melden. Zij leggen ook uit hoe M: Meld Misdaad Anoniem werkt. De groepen wisselen na de eerste ronde zodat iedereen het hele programma mee kan maken. We sluiten af met een hapje en een drankje.

Aanmelden?

De aanmeldingen worden via het platform Eventbrite verwerkt. Via onderstaande link komt u de site terecht en kunt u zich aanmelden.

Aanmelden:                https://www.eventbrite.nl/e/tickets-kiek-oet-parkstad-392309798167

               Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV