MKB-Limburg - NIEUWS - 16032023--COMMUNICATIEBERICHT-DUITSLANDSCAN
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Nieuwsartikel | Kennispartner Fontys

De Duitslandscan

Wilt u als ondernemer graag succesvoller zijn in het buurland? Maak dan gebruik van de Duitslandscan. Het doel van de scan is om grensoverschrijdend zakendoen zo laagdrempelig en makkelijk mogelijk te maken voor ondernemers in onze regio. De Duitslandscan biedt u op een kosteloze, snelle en efficiënte manier een goed beeld van de stappen die gezet moeten worden en welke begeleiding hierbij ingeschakeld kan worden. De scan is beschikbaar voor zowel ondernemers die al actief zijn op de Duitse markt als ook bedrijven die zich aan het oriënteren zijn om in Duitsland zaken te gaan doen.

De Duitslandscan is een initiatief van de Commissie Internationalisering van Ondernemend Venlo en het lectoraat Cross-Border Business Development van Fontys Venlo en is bedoeld om bedrijven in het grensgebied op weg te helpen en te ondersteunen als ze zaken willen gaan doen over de grens. Wanneer een bedrijf gebruik maakt van deze scan krijgt de ondernemer door middel van een vragenlijst inzicht in welke stappen hij moet ondernemen om de Duitse markt te betreden en ontvangt hij een analyse en actiepakket op maat. De ondernemer wordt vervolgens aan de hand genomen om de gekozen strategie om te zetten naar concrete acties. Hierbij kan de ondernemer op ondersteuning en expertise rekenen van diverse organisaties, waaronder Fontys Venlo, Ondernemend Venlo, het Grensinfopunt, Business Club Maas Rhein, Rabobank, WFG Kreis Viersen en de NRW.BANK, die allen ruime ervaring hebben met Duitsland als afzetgebied.

Meer weten? Kijk dan eens op InternationaliseringsscanGa terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV