MKB-Limburg - MKBLIMBURG - BELANGENBEHARTIGING
slide image
Slide background

Belangenbehartiging De lobby is een doorlopende activiteit op lokaal, regionaal en landelijk niveau die grotendeels achter de schermen plaatsvindt, en waarin bestuursleden de grootste rol vervullen.

Belangenbehartiging

Één van de belangrijkste activiteiten van MKB-Limburg tijdens de coronacrisis is het consulteren van leden, het inventariseren van hun behoeften en het behartigen van hun belangen. Dat laatste doen we door onze stem te laten horen daar waar beleid tot stand komt. Belangenbehartiging is een doorlopende activiteit op lokaal, regionaal en landelijk niveau (via MKB-Nederland) die grotendeels achter de schermen plaatsvindt, en waarin bestuursleden de grootste rol vervullen.

Belangenbehartiging vindt plaats in lokale en regionale overlegstructuren, via de pers, en in bilaterale contacten met beleidsmakers en parlementsleden, en in nauwe samenwerking met andere belangenbehartigers en brancheorganisaties. We hebben dagelijks contact met MKB-Nederland om onze standpunten een plek te geven in de landelijke lobby via de Tweede Kamer en het Ministerie van EZK.

Tijdens de coronacrisis spelen we steeds in op nieuwe ontwikkelingen, en blijven we het belang van ondernemers naar voren brengen, in reactie op de maatregelen, de noodpakketten, persconferenties etc. Onze standpunten ontwikkelen we op basis van de actualiteit en de input van onze ondernemers. Op hoofdlijnen kenmerkt onze lobby-agenda zich door de volgende standpunten:

1. Alle sectoren van ondernemerschap moeten zo snel mogelijk weer aan de slag, en er moet geïnvesteerd worden in consumentenvertrouwen en het herstel van de economie.

2. Ondernemingen die door de crisis omzet missen, geheel of gedeeltelijk gesloten zijn op laste van de overheid moeten hulp krijgen, zoveel als nodig om te overleven. De maatregelen moeten adequaat en coherent zijn.

3. Door de nauwe verbondenheid met de grens worden Limburgse ondernemers extra hard getroffen. Er moet een gelijk speelveld zijn tussen Limburg en de omliggende landen.

4. Alleen door samen te werken komen we de crisis te boven. MKB-ers en ZZP-ers krijgen rake klappen, maar we moeten de lasten samen delen met andere stakeholders in het veld.

5. De crisis is niet voorbij zodra de economie weer is opgestart. Er wacht ons een recessie en daarom is het essentieel om vooruit te kijken, en kansen op groei en innovatie met beide handen aan te grijpen.

Onze lobbyactiviteiten hebben resultaat. Op verschillende fronten (uitbreiding noodpakket, versoepeling van maatregelen, investeren in innovatie) constateren we dat onze belangenbehartiging effect oplevert. Maar we zijn er nog niet!

 

 

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV