MKB-Limburg - LEDENWERVING - RETAIL
slide image
Slide background

Retail Commissie MKB-Limburg en partners pakken samen de Limburgse leegstand aan!

Retail Commissie

Geplaatst op website MKB-Limburg, 28-1-2020

Centrumgebied Born weer in de lift!

Op 8 januari jl. kwamen diverse ondernemers uit het centrum van Born bij elkaar om op het nieuwe jaar te proosten. 2020 zal een jaar zijn waarin de in 2019 gestarte verbeteringsaanpak van het Bornse centrum met volle kracht doorgezet wordt.

Lees meer

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Geplaatst op website MKB-Limburg, 28-1-2020

MKB-Limburg zet zich in voor toekomstbestendige centra in de gemeente Beesel

Op 16 december 2019 zijn door de gemeenteraad van de gemeente Beesel belangrijke besluiten genomen over de toekomst van de centrumgebieden van Reuver, Beesel en Offenbeek. In een proces van een jaar heeft de gemeente Beesel samen met een Kopgroep met ondernemers, vastgoedeigenaren, dorpsraden, de centrummanager en MKB-Limburg, daarbij ondersteund door twee externe adviesbureaus, gewerkt aan een toekomstvisie voor alle centrumgebieden. De redenen om deze visie op te stellen waren tweeledig. Op de eerste plaats was de leegstand in de afgelopen jaren toegenomen tot bijna 26% in januari 2019. Daarnaast waren het leefbaar en levendig houden van de kernen belangrijke prioriteiten uit de Ambitie-agenda 2018-2022.

Lees meer.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

De economische crisis, de demografische krimp, de sterke opkomst van internetshopping, maar bovenal de te omvangrijke vloeroppervlakten hebben ernstige gevolgen (gehad) voor de detailhandel in Limburg. De leegstand is nog nooit zo hoog geweest als nu.

Bij de visievorming en bij de uitwerking daarvan wordt nog teveel óver, maar niet mét het mkb gesproken. Het verkrijgen van een evenwichtige en toekomstbestendige detailhandel in Limburg is echter een gezamenlijke verantwoordelijkheid van overheid, bedrijfsleven en vastgoed. MKB-Limburg pakt daarom graag de handschoen op om samen met de Provincie, gemeenten en vastgoedbedrijven een nieuw en kansrijk perspectief te ontwikkelen voor onze detailhandel. Ieder succes begint met een eerste stap, in dit geval het oprichten van een commissie Retail.

De commissie Retail maakt zich sterk voor de belangen van de detailhandel en is inmiddels hard op weg om met alle partijen samen te werken aan duurzame oplossingen.

De deelnemende partijen

Provincie Limburg: Hans Teunissen, Maarten Wilbers, Ruud Schins
MKB-Limburg: Paul Berden, Frans Voncken, Eric Reubsaet, Monique Cramers-van Asten, Leo  Zeegers, Stan Heerschap, Raymond Hewitt, Wim Cox, Marie-José Korsten

Meer informatie

Voor meer informatie over retailzaken, kunt u contact opnemen met de projectleider Eric Reubsaet, via retail@mkblimburg.nl

Via onderstaande links krijgt u inzicht in de activiteiten van de Retail Commissie:

Koopstromenonderzoek Limburg 2019 van start
Terugblik retailsymposium november 2017
Filmpje Retail Challenge-X
Terugblik retailsymposium maart 2017
Presentaties plenaire sessies
MKB-Limburg luidt noodklok
Herijking Detailhandelsvisie Limburg 2015
 

 

 

Naam bedrijf is een verplicht veld.
Contactpersoon is een verplicht veld.
Telefoon is een verplicht veld.
E-mailadres is ongeldig of niet ingevuld.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV