MKB-Limburg - LEDENVOORDEEL - BUMA-EN-SENA
slide image
Slide background

BUMA en SENA

BUMA en SENA

Speciaal voor MKB-Limburg leden
Krijg maar liefst 10% korting bij zowel Buma als ook bij Sena wanneer u de facturering via MKB-Limburg laat lopen. Deze wijzigingen en aanmeldingen worden één keer per jaar doorgegeven. Aanmeldingen en wijzigingen voor het komende jaar dienen bij ons uiterlijk 30 november van het huidige jaar binnen te zijn.

Aanmelden
Aanmelden is mogelijk door een kopie van de factuur over het huidige jaar per mail te sturen aan info@mkblimburg.nl. Vermeld hierbij dat u deze kosten via MKB-Limburg wenst te laten factureren.

Algemene informatie over Buma en Sena
Als u muziek koopt, bijvoorbeeld op cd, heeft u het recht die muziek in huiselijke kring te laten horen. Wanneer de muziek buiten de huiselijke kring wordt afgespeeld, bijvoorbeeld in winkels, kantoren en horecagelegenheden, heeft u toestemming nodig van alle partijen die bij de productie van de muziek betrokken waren; de makers en de bedenkers.
Natuurlijk is het onmogelijk om aan iedere afzonderlijke rechthebbende hiervoor toestemming te vragen. Buma en Sena zorgen daarom voor de toestemming en de afdracht naar de rechthebbenden. Buma regelt dit voor de bedenkers van de muziek (componisten, tekstschrijvers en uitgevers) en Sena voor de makers van de muziek (producenten, artiesten en studiomusici).
De hoogte van het bedrag is afhankelijk van oppervlakte, aantal medewerkers of aantal telefoonlijnen. Meld u zich hiervoor zelf aan, dan krijgt u bij tijdige betaling een korting van 33,33% op de basisvergoeding. Betaalt u via MKB-Limburg, dan krijgt u nog eens 10% extra korting op de netto vergoeding (basisvergoeding minus 33,33%).
Met Stichting Stemra heeft MKB-Limburg geen kortingsregeling gesloten, omdat deze de rechten voor het kopiëren van muziek regelt en ondernemers hiermee niet van doen hebben.

Informatie inzake facturering via MKB-Limburg
Indien u de facturering via MKB-Limburg laat lopen, krijgt u hiervoor een aparte factuur, waarop het bedrag van de netto vergoeding (hiervan is al 33,33% korting af) staat vermeld, het bedrag van de korting en het door u te betalen bedrag. Bij Buma staat ook nog apart de BTW vermeld. Sena is niet BTW afdracht plichtig.
MKB-Limburg factureert in het begin van het betreffende jaar. Omdat MKB-Limburg het totale bedrag tijdig aan Buma en Sena dient te voldoen, moeten wij wel als harde eis stellen dat de factuur binnen 1 maand dient te worden betaald. Gebeurt dit niet, dan zullen wij de facturering terug moeten geven aan Buma en Sena en wordt de complete basisvergoeding in rekening gebracht.

Kortingen van brancheverenigingen
Er zijn brancheverenigingen die in hun contributie ook de bijdage voor Buma en Sena hebben opgenomen. Bent u lid van een branchevereniging, controleer dan van tevoren of u niet al via uw branchevereniging Buma en/of Sena bijdrage betaalt. Omdat de contracten van Buma en Sena jaarlijks wijzigen, weten wij niet welke brancheverenigingen een contract met Buma en/of Sena hebben afgesloten.

 

 

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV