MKB-Limburg - AGENDA - TOF-EVENT--VAN-JE-FAMILIE-MOET-JE-HET-HEBBEN
slide image
Slide background

Agenda Blijf op de hoogte van activiteiten van MKB-Limburg en bekijk onze agenda!

11 juli | TOF Event | Van je familie moet je het hebben!

Van familiebedrijven is bekend dat ze weerbaarder zijn in tijden van crisis en trouw blijven aan hun personeel. Toch presteren familiebedrijven per definitie niet beter of slechter dan niet-familiebedrijven. Wat wel opvalt is dat ze zich anders gedragen mede omdat ze andere doelen nastreven, meer gericht op de lange termijn. De bepalende factor voor dit afwijkende gedrag is de familie.

De band tussen familie en het familiebedrijf zorgt voor een bijzondere dynamiek die van invloed is op de strategie, innovaties en op het voortbestaan van het familiebedrijf door de overdracht naar de volgende generatie.
Vaak wordt de familie gezien als de kracht van het familiebedrijf maar het kan ook leiden tot complexe uitdagingen vanwege de vermenging van het emotionele met het zakelijke. Met andere woorden: ‘Van je familie moet je het hebben!’

Het project TOF – Trots Op Familiebedrijven – is een initiatief van de provincie Limburg in samenwerking met MKB-Limburg en Maastricht University en richt zich specifiek op de band tussen de familie en het familiebedrijf bij kleine en middelgrote familiebedrijven. Het traject start met een keukentafelgesprek, waarin de familie in gesprek met een ervaren business-coach zich bewust wordt van de stand van zaken en de specifieke uitdagingen van hun familiebedrijf. Vervolgens kan het bedrijf met twee personen deelnemen aan de TOF-Masterclasses. Een kennis en co-creatie traject van zes bijeenkomsten met maximaal zes familiebedrijven per masterclass bij Maastricht University.

Tijdens dit event krijg je meer inzicht in de diverse thema's waarmee familiebedrijven te maken krijgen en gaan we in gesprek met experts Anita van Gils (Professor of Family Business and Strategic Entrepreneurship), Mr.Ilse Keijenberg (namens RSM) en ondernemers die deelnemen aan de Masterclasses van het project TOF.
Het wordt een interactief gesprek waarbij ook het publiek betrokken wordt.
 
Programma

19.00 uur Ontvangst en welkom
19.30 uur Interactief gesprek met gasten en publiek o.l.v. Sander Kleikers
20.30 uur Netwerkborrel
21.30 uur Einde


Heb jij een familiebedrijf? Of ben jij geinteresseerd in het onderwerp of het project TOF meld je dan snel aan.
Je hoeft geen lid te zijn van MKB-Limburg om je hiervoor aan te melden.


 

Wij zijn voor dit event te gast bij een van de deelnemers aan de Masterclasses.

Locatie:
Aerdehof
Grote Blerickse Bergenweg 24, 5927 PB Venlo
(Er is voldoende gratis parkeergelegenheid)

 

 

 

 Ga terug naar het agenda-overzicht

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV