MKB-Limburg - AGENDA - BUSINESS-CLUB-LIMBURG-MKB-SMART-SESSIE-V-BLOCKCHAIN
slide image
Slide background

Agenda Blijf op de hoogte van activiteiten van MKB-Limburg en bekijk onze agenda!

27 jun 2018 | MKB Smart Sessie V - Blockchain

Het thema "Blockchain" is wellicht nog niet zo bekend bij iedere ondernemer, maar het is haast onmogelijk om de discussie over "Bitcoins" cq. "Cryptocurrency" te missen. Blockchain is de onderliggende technologie waarop deze nieuwe munteenheden gebaseerd zijn.

Aangezien "Bitcoin" en haar soortgenoten ook vaak in verband gebracht wordt met illegale activiteiten, onduidelijke financiele constructies en een algemene neiging naar anarchie, blijven veel ondernemers, zowel in het mkb als het grootbedrijf, vaak nog ver weg van alles wat hiermee te maken heeft.

In onze sessie zullen we dit aanspreken en betogen we, dat het erg jammer is dat Blockchain vaak zo schimmig wordt neergezet. Het wordt door velen gezien als een minstens net zo grote revolutie als het Internet zelf, omdat het een doorbraak belooft op alle terreinen, waar partijen in een keten met elkaar samenwerken.

Op dit moment houdt ieder voor zich de actuele status bij van alle lopende en afgelopen transacties en worden er hele administratieve organisaties opgebouwd, om te zorgen dat alle partijen in de keten steeds het meest aktueel en onderling afgestemd overzicht hebben.

Blockchain, en daarbinnen de zogenaamde "slimme contracten (smart contracts)", biedt een revolutionaire mogelijkheid om op een veilige en ondubbelzinnige manier deze administratieve rompslomp drastisch te reduceren. Het is weliswaar een technologie die nog vrij jong is in haar toepassingen, maar zich wel al op grote schaal bewezen heeft, al was het maar door het succes van de Bitcoin.

In de sessie verkennen we de mogelijkheden voor Blockchain en gaan we actief op zoek naar toepassingsvoorbeelden die we in onze regio kunnen uitproberen.

De heren Prof. Roger Bons, Igor Brouwers en Piet Muijtjens nemen u mee in de wereld van de blockchain! Maar dan nu voor de MKB-er:

  • Blockchain: wat is het wel, wat is het niet?
  • Paktische mogelijkheden binnen het mkb
  • Lessons learned!
Datum: 27 juni 2018
Inloop: 7.30 uur
Aanvang: 8.00 uur
Einde: 10.00 uur
Locatie: Brightlands Smart Services Campus
  Smedestraat 2 6411 CR Heerlen

Aanmelden
Aanmelden voor dit evenement is voor MKB-leden gratis en kan via het ledenplatform.
Bent u lid van een collectiviteit? Dan kunt u zich kosteloos aanmelden via e-mail.

Niet-leden betalen € 35,- per Sessie inclusief ontbijt. Besluit u om MKB-Basislid te worden (€ 60,- per kalenderjaar), dan wordt dit bedrag uiteraard in mindering gebracht op uw contributie.

MKB Smart Sessies
Deze MKB Smart Sessie is onderdeel van een reeks ontbijtsessies die u praktische handvaten / inzichten geeft voor uw eigen organisatie.

Voorafgaand aan de kennissessie geven we u kort de mogelijkheid om uw bedrijf te Pitchen aan het aanwezige netwerk, be prepared!

Deze co-productie wordt u aangeboden namens de Smart Service Campus en MKB-Limburg. Na de sessie kunt u uiteraard nog de Campus bezichtigen. 
Be Smart, be there!Ga terug naar het agenda-overzicht

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV