MKB-Limburg - AGENDA - 9-DEC-2019-SYMPOSIUM-SCHAARSTE-OP-DE-LIMBURGSE-ARBEIDSMARKT
slide image
Slide background

Agenda Blijf op de hoogte van activiteiten van MKB-Limburg en bekijk onze agenda!

9 dec 2019 | Symposium Schaarste op de Limburgse Arbeidsmarkt

Feiten, Cijfers en Oplossingen voor Werkgevers

Op maandag 9 december organiseren MKB-Limburg, haar businesspartner UWV en Marketingcirkel Limburg het symposium “Schaarste op de Arbeidsmarkt, Feiten, Cijfers en Oplossingen voor Limburgse werkgevers” in Cultuurfabriek ECI in Roermond. Het symposium is bedoeld voor werkgevers, personeelsmanagers en communicatie specialisten.

Feiten en Cijfers over de Limburgse arbeidsmarkt
Jeroen van den Berg Labor Market Consulent bij UWV

Regionale arbeidsmarkten verschillen onder andere door variaties in leeftijdsopbouw, lokale economieën en maatschappelijke ontwikkelingen. Jeroen van den Berg laat tijdens dit symposium zien hoe de Limburgse arbeidsmarkt er nu én in de toekomst uitziet. Hij legt uit wat de verschillen zijn tussen Noord-, Midden- en Zuid-Limburg. Hoeveel werkenden gaan er binnenkort met pensioen? Hoeveel nieuwe banen komen per regio bij? In welke beroepen ontstaan tekorten en voor welke beroepen is juist een overschot aan werkzoekenden te verwachten? Bovendien geeft hij inzicht in het totale arbeidspotentieel dat Limburgse werkgevers nog onbenut laten. Jeroen van den Berg presenteert 24 oplossingsrichtingen als oplossing voor de blijvende schaarste op de Limburgse Arbeidsmarkt.

Werk aan de winkel op de krappe arbeidsmarkt
Marcel Loman APT Extrusions Roermond

APT Extrusions uit Roermond is een snel groeiende specialist in het ontwerpen en produceren van complexe en innovatieve aluminium onderdelen. Ze weet als geen ander hoe het is om goed gekwalificeerde technici te vinden en te binden in een krappe arbeidsmarkt. Tijdens het symposium “Schaarste op de Arbeidsmarkt, Feiten, Cijfers en Oplossingen voor Limburgse Werkgevers, legt Marcel Loman uit hoe APT Extrusions, uitdagingen op de krappe Limburgse Arbeidsmarkt overwint door te werken aan een positief werkgevers imago, social media en arbeidsmarkt relatie management.

Maak UW bedrijf gereed voor diversiteit op de werkvloer
Chris Baltussen directeur ADV-Limburg

Wij bieden u graag de handvatten om een inclusieve arbeidsomgeving te realiseren. Voor iedereen maar met name voor groepen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met als resultaat een duurzame arbeidsrelatie tussen werkgever en werknemer. Hoe?

Arbeidsmarkt Imago, Slimmer Werven en Beter Binden
Ingrid van de Sterren Van der Sterren Marketing en Communicatie

Een sterk en positief arbeidsmarkt imago, is de voorwaarde voor een goede positie op de markt voor werkgevers. Peperdure werving- en selectiebureaus, Indeed en sociale media, het werven van nieuwe werknemers is enorm veranderd. Ingrid van der Sterren legt uit dat effectieve arbeidsmarktcommunicatie een kwestie is  van maatwerk, strategische keuzes en continuïteit. Ze geeft tips en trucs voor slimmer werven, beter binden en het actief werken aan meer bekendheid en een positief beeld bij uw toekomstige werknemers.

Aanmelden
Het symposium “Schaarste op de Arbeidsmarkt, Feiten, Cijfers en Oplossingen voor Limburgse werkgevers” wordt gehouden op maandag 9 december van 13.30 uur tot 17.00 uur in Cultuurcentrum ECI , ECI 13, 6041 MA in Roermond.
Meld je hier aan.Ga terug naar het agenda-overzicht

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV